26 Oct 2016

Despre relatia de cuplu la o prajitura!

poza-profil-sau-articolIntr-o cofetarie moderna, doua prietene impart o prajitura si povesti despre relatiile lor de cuplu. Amandoua au in jur de patruzeci de ani si sunt casatorite de peste 8-10 ani. Una dintre ele are si doi copii.  Amandoua femei frumoase, inteligente si cu cariera. Va invit sa ascultati dialogul lor, Doamnelor si sa vedem daca au ceva in comun cele doua.  Dar relatiile de cuplu din zilele noastre?  Domnilor, luati loc si spuneti daca va regasiti in descriere, va rog sau ce le sfatuiti.

-Sunt asa de puternica incat as vrea sa imi recunosc ca am obosit sa fiu puternica. Muncesc ca si sotul meu multe ore la serviciu si cand ajungem acasa munca mea nu se opreste: teme, gatit, extrascolare, pediatru, calcat, ingrijit de toti si de toate si cu greu imi ramane timp si de mine.  Sotul meu ma ajuta, dar, vezi se cheama “ca ma ajuta”, nu ca facem impreuna sau ca e o datorie comuna. Si ma ajuta dupa rugaminti si asteapta sa fie laudat apoi. Dar pe mine cine ma lauda? Uneori simt ca am un copil in plus.

-Off, mie imi zici? Stii ce am observat? Ca din ce in ce mai multe cupluri se separa pe la 40 pentru ca este decizia femeii. A demonstrat. Si-a demonstrat . De ce sa stea intr-o relatie care nu ii ofera protectie asa cum are ea nevoie? Om fi noi puternice, dar avem nevoie sa fim si ocrotite, intelese.

-Exact! Si nu care cumva sa te plangi…nu care cumva sa te plangi. Asta ma frustreaza. Cu ce e crema asta?

-Nu stiu, dar e foarte buna. Da, cum ziceam : cum ei au nevoie sa fie vanatori si noi avem nevoie sa fim vanate. Stii, m-ai cucerit tu acum niste ani si apoi stai asa, confortabil ca sunt pe teritoriul tau si nu mai faci nimic nou, nu mai te preocupi de ceea ce imi doresc si eu, de mine, de cum ma simt si eu, de momentele noastre frumoase..si tot asa.

-Daa..si nu care cumva sa cauti in alta parte intelegere ca brusc isi aduce aminte ca esti a lui.

-Hmm..si partea asta cu intelegerea in alta parte e cu doua taisuri. Poti sa te trezesti cu inca unul care are nevoie de intelegere si ramai si mai neinteleasa….

Au ras amandoua cu pofta si au continuat dialogul, mai uitandu-se la un mesaj, mai cu coada ochiului la privirele care le scanau, mai lasand lingurita din cand in cand sa se aseze pe marginea farfuriei.

Ma uitam la ele si ma intrebam: povestea lor sa fie povestea mai multor femei?

Povestea femeii  care simte ca le poate face pe toate pana nu mai vrea sa poata, sa fie povestea societatii?

Acest articol nu isi propune sa imparta discutiile in tabere de genul ” da, dar si femeile” sau ” da, dar si barbatii”. Stiu ca ar fi mai vandut un subiect impregnat de un adevar subiectiv, dar raman observatorul care a ascultat discutia si intreaba.

Ati intalnit situatia descrisa de cele doua prietene? Stiu, statisticile arata ca. Studiile confirma ca. Sunt situatii si situatii si nu e mereu asa. Da, Dar? Dar sufletul lor? Poate fi contrazis? Pe vremea parintilor nostri sau a bunicilor: ei bine, da , a existat si vremea aceea. Dar raspunsul e acelasi. Sufletul celor doua prietene nu poate fi contrazis. Sufletul nimanui nu e de contrazis.

Cine are in grija raspunsul la intrebarea ” Cum te simti, femeie?” Cum te simti femeie, inainte de a fi  mama, sotie, activata profesional, implicata social si eu mai stiu in cate roluri?

Mai spuneau cele doua prietene asa:  “Multe femei moderne au ales sa isi preia in grija raspunsul la aceste intrebari. Au inteles ca e nevoie sa fie intelese si iubite mai intai de ele insele si sa nu mai astepte. Cand ajung insa, in stadiul acesta de dezvoltare personala se gandesc sa mearga pana la jumatate pe partea lor de relatie si de acolo sa evalueze:  primesc conform asteptarilor mele? reconstruim pe ce avem sau separam drumurile?”

Si, da,  sunt multe cauze pentru care divorturile au capatat amploare, insa intreb, statistic vorbind, cate femei ca cele de mai sus se simt neintelese in cuplu?

Doamnelor, Domnilor stiu ca aveti multe exemple si ca evident sunt si barbati care nu se simt apreciati sau valorizati, dar azi m-au rugat ele, Ioana si Bianca sa va intreb ce le-ati raspunde daca v-ati aseza la aceeasi masa cu ele.

Eu imi notez: intrebari@nicoletalarisa.ro

Leave a Comment