29 Oct 2016

Ma plac asa cum sunt? Te plac asa cum esti?

14470951_667622253407297_613489016_nLas tastatura sa aleaga cuvantul despre care cafeaua mea are intrebari. Impreuna. Comun. Teren comun.

Uneori  oamenii afiseaza sentimentul de  “imi sunt suficient; cine ma place, ma place si asa cum sunt eu sau altul/alta mama nu mai face. ” Este o abordare sanatoasa sa avem grija de noi insine, insa a avea grija de mine nu stiu daca e nevoie sa includa in pachet a-i exclude pe ceilalti care nu ma valideaza. Ei , oamenii ma pot imbogati. Nimeni nu cred ca se asteapta sa fim prieteni cu toata  lumea: prietenul tuturor e prietenul nimanui. Cum spuneam, nu e nevoie sa fim prieteni cu toata lumea, insa avem sansa ca din intalnirile cu oameni in care simtim nevoia de respingere a ceea ce vine spre noi  sa cautam partea din noi care respinge acel om.

Este demonstrat ca lucrurile evolueaza pozitiv daca vorbesti unui grup de oameni asertiv si cauti elemente comune, teren comun, incurajari de tip: facem impreuna, vom reusi, fiecare dintre noi ne dorim chiar daca avem opinii diferite etc…E mai simplu sa acceptam ce este in comun. Cu cat sunt mai antrenat, insa sa accept la celalalt partea lui de adevar care este diferita de a mea  cu atat se doveste ca ma accept pe mine cu partile care ma alcatuiesc.

Oamenii din jur nu se vor schimba daca imi schimb eu gandirea sau modul de a fi, insa pot primi diferit ceea ce vine catre mine, ma pot ajuta sa separ atitudinea celuilalt de asteptarile mele.

Asa ca “altul/ alta mama nu mai face”, dar pe cel /cea deja facut de mama, respectiv pe mine, il pot antrena sa se uite in fiecare oglinda pe care o intalneste: de ce ma deranjeaza ca mi-a vorbit asa, cum m-am simtit atunci cand a reactionat asa si cum ma simt eu, cum ma simt eu, cum ma simt eu inainte de a demonstra cuiva adevarul meu.

Un mesaj de final venit de la tastatura pe care am investit-o la inceput cu alegerea subiectului: mai, draga mea sau dragul meu, tu cu tine, asa cum esti tu  esti mai bogat printre oameni, asa cum sunt ei!

 

 

Comments

Leave a Comment