08 Mar 2018

Mesaj de la mama!

De la mama ta, a mea, a ei, a lui…de la mama prezenta in lumea interioara a fiecaruia.

8 Martie 2018! Mesaje colorate, emoticoane, inregistrari vocale. Serbari in gradinite si felicitari! Restaurante colorate si buchete de trandafiri! Margele si parfumuri!

Daca ar fi sa las aici un mesaj pentru femei, ar fi ca dincolo de cum ne vede lumea si societatea sau cum intram noi in acest “dans” in care ne prezentam frumoase si puternice, uneori pentru ca nu avem de ales, dincolo de toate astea, in primul rand suntem pretioase pentru ca Suntem! Apoi exista rolurile noastre de mama, de sotie / partenera, profesionale, de fiica , roluri sociale etc..

Acum, mesaj de la mama, spuneam! O mama de care avem nevoie fiecare dintre noi in interiorul nostru. O mama care sa ne aminteasca despre noi. Nu stiu ce experienta a avut fiecare cu mama sa biologica, dar e clar ca aceasta Intalnire isi pune amprenta asupra noastra pentru tot restul vietii.

Aduc in acest text o mama continatoare pentru tine, o mama care spune asa:

-Mananca sanatos si la timp! ( asta zic mai toate mamele si mai este si faza din copilarie cu “pune caciula pe cap”:))

– Iubeste-te asa cum te iubesc eu, mama ta! Cum? Exact asa cum esti!

– Cauta sa fii bun cu tine si apoi vei reusi si cu altii!

– Fii responsabil pentru ceea ce faci tu!

– Odihneste-te! ( bine, stiu ca uneori nu se poate cand ai vrea tu)

– In lumea asta moderna, nu te rataci, copile drag. Nu uita de tine!

– Iarta-te cand nu esti asa cum vrei!

-Deschide ochii dimineata si spune “Multumesc”!

Si inainte de a pleca din acest “interviu” iti las mostenire toata dragostea mea! Ce vreau in schimb? Sa iti fie bine si sa fii bine!

La multi ani, femei, mame, iubite, surori, prietene! La multi ani pentru ca suntem! Am ales acest interviu pentru ca si noi femeile, mamele, avem nevoie de o “mama” in interiorul nostru. Am scris candva un articol in care era un mesaj de la copil la mama si asta este urarea mea pentru tine, mama sarbatorita de 8 martie: Zambeste! Cand mama zambeste, lumea copilului e mai frumoasa!

Comments

Leave a Comment