10 Mar 2018

Interviu cu timpul!

“Nu am timp”; “as fi vrut sa fac acel lucru sau sa intalnesc acea persoana, dar nu am avut timp”; “daca ziua ar avea mai mult de 24 de ore..” Mana sus cine aude aceste fraze des in jur sau chiar si mai aproape – direct de la propria persoana.
Timpul este acelasi. Nu am timp sau nu imi aloc timp? Despre organizarea timpului este o discutie personalizata fiindca unii avem de incadrat in 24 de ore niste responsabilitati , teme si ecuatii, altii – altele.

Acum te rog sa inchizi ochii si sa participi la un eveniment. Esti invitat la o conferinta de presa! Cand ai deschis ochii deja esti la conferinta: s-au adunat ziaristi, reporteri, se filmeaza, se transmite live si in online. Te rog sa urmarsti si sa notezi ce raspunde “vedeta” conferintei de presa: Timpul tau! Reporterii se prezinta pe rand si intreaba, dupa cum urmeaza:

-Buna ziua, suntem de la emisiunea “Valorile tale” – dupa ce valori va prioritizati timpul? Care ar fi acestea, in primul rand. Va rog sa enumerati primele 5.

-Buna ziua, suntem de la ziarul ” Pasiunile tale” – care sunt primele 10 lucruri care va aduc bucurie, o stare de bine? Sunt incluse in planul dvs de “good life”? Dar oamenii cu care vreti sa petreceti timp? Le acordati acest timp?

-Buna ziua, eu sunt un reporter mai monden: “Cine va planifica agenda? Dvs. decideti sau va lasati pe mana unor persoane care sunt mai insistente sau care reprezinta o autoritate? Reusiti sa va negociati “inchirierea” timpul dvs? ( PS: dvs sunteti proprietar, stiti da?)”

– Buna ziua, noi am ascultat raspunsurile si vrem sa realizam un documentar despre cum isi planifica oamenii timpul in functie de ceea ce au nevoie, doresc si negociaza cu armonizarea valorilor, tinand cont de un adevar dovedit: ca noi, oamenii nu suntem nemuritori.

Ei, a fost greu sau usor pentru timpul tau sa fie invitat la conferinta?

Sa avem timp sa ne dam seama de ceea este important la timp si sa ne fie bine “aici si acum”!

Leave a Comment